31 Ekim 2015 Cumartesi

Bisiklet eldiveni nasıl olmalı ve seçerken nelere dikkat edilmeli?



Bisiklet eldiveni, kasktan sonra en önemli bisiklet ekipmanıdır.
Eldivenler elinizi soğuktan,sarsıntılardan ve düşme sırasında alabileceğiniz hasarlardan korur.
Bisiklet eldiveni seçiminizi yaparken hangi koşullarda ve hangi amaçlarla bisiklet kullandığınızı göz önünde bulundurun.

Başlangıç seviyesi


Eğer bisikleti profesyonel amaçlarla kullanmıyorsanız başlangıç seviyesi bir eldiven işinizi görecektir.
Bisikletçinizden 20 tl gibi bir rakama ucuz bir bisiklet eldiveni temin edebilirsiniz.Alışveriş sitelerinden de eldiven bulabilirsiniz ama bisikletçinizden de temin edebileceğiniz bir ürünü kargo ücreti ödeyerek almanızı tavsiye etmem.
20-40 tl arasında değişik seçenekler ve kargo parası ödemeden ürün temini için (Çinden tüm dünyaya kargo belli bir boyuta kadar ücretsizdir) DX ve benzeri çin sitelerine bakabilirsiniz.
Gerçekten güzel tasarımlar ve kaliteli görünen eldivenler var.Yorumlara bakarak almanızı tavsiye ederim.Plastik parçası gibi görünen ince eldivenlere para ödemeyin.En azından biraz kalın ve silikon desteği olsun.Kesik eldivenler daha rahattır ama elleriniz üşüyorsa ve uzun turlar sürmüyorsanız tam eldivenleri kullanabilirsiniz.Eğer bisikletinizi okula yada işe gitmek için kullanıyorsanız soğuk havalarda tam eldivenlerle daha rahat edersiniz.

Bisiklet eldiveni olması şart değil işimi görsün diyorsanız yün eldiven yada en azından rüzgarı kesmesi içinn lateks inşaat eldiveni bile kullanabilirsiniz :)

Dağ bisikleti kullanıcıları

Dağ bisikleti kullanıcıları için eldivenlerinde bulunması gereken en önemli 2 özellik kavrama ve korumadır. Küçük patikalarda sürerken ve kayaçlardan aşağı inerken gidonu iyi kavrayabilmeniz önemlidir.
Ellerinizi korumasının neden önemli olduğunu yazmama gerek yok sanırım :)
Eldiveninizi alırken avuç içinde ekstra bir katman yada slikon destek olmasına dikkat edin.
Eldivenler için ayıracak daha çok paranız varsa plastik zırhlı ve bilekleri de kapayan eldivenler alabilirsiniz.

Yol bisikleti kullanıcıları

Yol bisikleti kullanıcısı iseniz eldivenler sizin için de önemlidir fakat farklı nedenlerle.
Yol bisikletlerinde sarsıntıyı engellemek için amortisör bulunmadığı için uzun sürüşlerde sarsıntı sizi rahatsız edebilir.Yine avuç içinde silikon katman olan eldivenleri öneriyorum.Kavrama gücü de oldukça önemlidir ve pedal gücünüze etki eder.Nasıl mı? gidona tutunmadan pedal atmayı deneyinde görün bir kere.Sonuçta bir yerden destek almanız gerekli.
Yol bisikleti için eldivenlerde ekstra bir korumaya gerek yok.Zaten çoğunlukla asfalt yolda sürdüğünüz için yere düşüş anında darbeyi emmesi ve yere sürtünürken yırtılmaması yeterlidir.
Rahatlık açısından kesik eldivenleri öneriyorum.

Deri eldivenler hakkında

Deri eldivenler en iyi düşüş korumasına sahip eldivenler olsa da tahmin edebileceğiniz gibi en çok terleten eldivenlerdir.Ter kokusunu da tutar. Yol bisikleti kullanıcısı iseniz özellikle ortalamanızı arttırmaya çalışırken eldivenlerinizi kurutmak için durmak sizi mutlu etmeyecektir.Ayrıca deri eldivenler yıkanırken hasar görür.Deri eldiven kullanmak istiyorsanız sentetik deri eldiven kullanın. Sentetik deri yıkamaya karşı dayanıklıdır.

Eldivenin boyutları

Alacağınız eldivenin sizin el ölçülerinize uygun olması gerekir. İnternetten alırken hangi ölçüde istediğinizi belirtin.İnternetten almayacaksanız yine de alırken ölçülerinizin elinize uygun olmasına dikkat edin.Satın aldıktan sonra küçük gelebilir.
Eldiven ölçüsü alma yayınıma burdan bakabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.